Kaplı Üre Süt Verimi Artışı
Kaplamalı Üre Süt Veriminin Artmasına Doğrudan Katkı Sağlayan Bir Gıda Takviyesidir.
Bu araştırma Büyükbaş hayvancılık ve küçükbaş hayvancılık sektöründe saha çalışması sonucu yapılmıştır. Ürünümüzü 100 gram olarak hayvanlarına veren üreticinin kaç paralık kaplı üre kullandığını ve karşılığında ne kadar süt verimi aldığını ve bunun hayvan başına ona ne kadar kazanç getirdiğini gösteren bir çalışmadır. Rakamlar besi yemi veya süt yemi çeşitliliğine, bölgeye ve sıcaklığa bağlı değişebilir.
ARTEMİS KAPLI ÜRE KULLANARAK NE KADAR KAR ELDE ETTİK
- Çalışma ortalama 500 kg. olan 5 adet sağmal inekle yapıldı.
- Her bir ineğe günlük beslenmesine ek olarak günlük 100 gr. Artemis kaplı üre verdik. (500 kg. ineklere 175 grama kadar güvenle verilebilir.)
- Toplamda günlük 500 gr. Artemis kaplı üre kullandık.
- Artemis kaplı üre kullanmaya başladıktan sonra 5 adet hayvanda toplam 7 lt. süt artışı oldu.
15.05.2022 Tarihi itibari ile çiğ süt fiyatı 7.5tl. olduğundan yola çıkarak günlük kazanç artışımızı hesapladığımda:
7.5 tl/litre x 7 litre/gün = 52.50 tl./gün ekstra kazanç sağladık.
Bu kazancı sağlamak için kullandığımız Artemis kaplı üre miktarı günlük 500 gr. Güncel fiyatlarla 16 tl. tuttu.
- Yapılan bu ekstra harcamayı, elde edilen ekstra süt kazancından çıkardığımızda 52.50 tl.-16 tl.=36.50 tl. günlük net kazanç sağladığımızı gördük. 30 Günde aylık kazancımız 1.095 tl. oldu.
- Yaptığımız bu çalışmadan da gördüğümüz üzere Artemis kaplı üre süt verimi artışından dolayı hayvan başına aylık 219 tl. net kar etmemizi sağladı.
- Çiftliğinizdeki hayvann sayısıyla 219 tl. yi çarparak aylık kazancınızın ne kadar olabileceğinin hesabını size bırakıyoruz.
Büyükbaş hayvancılıkta koyun ve sığır gibi rumenli hayvanlar rumende bulunan mikroorganizmalar sayesinde yemin yapısında bulunan azotu, hangi kaynaktan sağlanırsa sağlansın, mikrobiyal proteine çevirirler. Daha fazla kullanılabilir protein daha fazla verim anlamına gelmektedir. Aynı zamanda minimum maliyet ile maksimum üretim demektir.
4 Aydan küçük buzağılarda, 6 aylıktan küçük kuzularda, düvelerde kullanılmaz.